Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Πάμε Μαζί

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που το κοινό μας σημείο είναι ένα:

Κάποιος που αγαπάμε (αδερφός, συγγενής ή και φίλος) αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας. Έτσι λοιπόν, βρεθήκαμε για να συζητήσουμε το θέμα αυτό αρχικά αλλά και ό,τι έχει να κάνει με την ψυχική υγεία γενικότερα και το στίγμα. Αποφασίσαμε λίγο πιο οργανωμένα και με σχέση αλληλουποστήριξης με το Σ.Ο.Ψ.Υ. να αντιμετωπίσουμε από κοινού ό,τι μας απασχολούσε. Όταν το μούδιασμα, η απογοήτευση και η απομόνωση δίνουν τη θέση τους στην αλληλεγγύη, την επικοινωνία, και την ελπίδα τότε Πάμε Μαζί.

Στόχος μας είναι:

  • Να βρούμε να επικοινωνήσουμε και να δράσουμε μαζί με όσους έχουν έναν κοντινό τους άνθρωπο που έχει κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας.

Θέλουμε:

  • Να ενημερώσουμε όσο μπορούμε σχετικά με τη νομοθεσία που αφορά τους ανθρώπους με πρόβλημα ψυχικής υγείας. Αυτό είναι σημαντικό γιατί μόνο όποιος γνωρίζει τα δικαιώματά του μπορεί να τα διεκδικήσει. Επίσης θεωρούμε σημαντικό να παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με φορείς που μπορούν να παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια στους ανθρώπους που αγαπάμε.
  • Να προωθήσουμε την αλληλουποστήριξη όσο και όπου είναι εφικτό, αφού όταν Πάμε Μαζί σίγουρα μπορούμε…
  • Να διοργανώσουμε ανοιχτές εκδηλώσεις και καμπάνιες για θέματα ψυχικής υγείας. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα συμβάλλουμε στη δική μας ενημέρωση αλλά θα επιδιώξουμε να φέρουμε κοντά και κάποιους που ζουν μακριά από το πρόβλημα σπάζοντας τη σιωπή και πολεμώντας το στίγμα.

1 σχόλιο:

  1. Συγχαριτήρια, για την όμορφη πρωτοβουλία που κάνετε. Είστε μια ομάδα μακρυά απο προσωπικά ωφέλη, στερεότυπα και προκατλήψεις. Γεμάτοι αγάπη για τους ανθρώπους. Μια ομάδα για όλους εμάς που θέλουμε να μάθουμε, να αντιληφθούμε, να αντιμετωπίσουμε και να αγωνιστούμε για τους ασθενείς & τις οικογενειές τους

    Δημήτρης Β.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή